Футболни прогнози 

Прогноза Ювентус – Фиорентина за 20.09.2017

„Ювентус“, въпреки успешните изпълнения в местното първенство, този сезон не изглежда непобедим. Вече станахме свидетели на провал на флагманския флаг на италианския футбол. „Старата дама“ не успя да поеме италианската суперкупа в конфронтацията с „Лацио“ (2: 3). Тя беше унижена в стартовия кръг на груповия турнир на Шампионската лига, загубила на стадион „Камп Ноу“ на местно ниво „Барселона“ (0: 3). В мачовете за мачовете с „Sassuolo“ (3: 1), Massimiliano Allegri демонстрираха своята психологическа стабилност. Те бързо се възстановиха от шока, преживян в Каталуния. Сигурността на миналото не се различава. Проблемите в отбраната се компенсират от продуктивни действия в атаката, където соловете на Паоло Дибала напредват. В лечебното заведение се намира дясната обратно Матиа Де Чило, лявата крила Марко Пиаз, както и централните полузащитници Клаудио Марсилио и Сами Кедира.

„Фиорентина“ не беше щастлив фенове в началото на сезона, като не успя да спечели две последователни мача. Стефано Пийоли, не толкова отдавна се появи на тренировъчния мост „виолетови“, нямаше време да доведе обвиненията си до добро ниво от началото на шампионата. Постепенно играчите започнаха да получават увереност в способностите си и на две последни срещи успяха да напълнят баланса с максималния брой точки. Още е рано да се направят изводи. С увереност „виолетово“ победи само „Верона“ (5: 0), пред масата на турнира само безнадеждно „Беневенто“. С „Болоня“ (2: 1), „лилиите“ трябваше да се дрънкат много, за да постигнат желания резултат. Единствено изходът на атакуващия полузащитник Рикардо Сапони е съмнителен.

Заключение: срещите на настоящите съперници винаги предизвикват интерес към футболните фенове. Въпреки голямата превес в конфронтациите на „старата дама“, „виолетовете“ като правило й дават достойна съпротива. Една от страните често няма огромно предимство. Предстоящата битка не трябва да се превърне в изключение от правилата. „Ювентус“ не е толкова перфектен този сезон и може да създаде проблеми. „Фиорентина“ постепенно набира скорост. Няма да е лесно да я унижи.

 

Прогноза: 1, над 2,5 гола и над 4,5 картона

Последни публикации

Leave a Comment