Футболни прогнози 

Прогноза Корк Сити – Дъндолк за 25.09.2017

Днес, от понеделник, 25 септември в 21:20 часа (GMT) ще бъде на централния мач от 28-ия кръг на Дивизия Ирландия старши футболни клубове Корк Сити и Дъндалк. Играта ще се проведе в Корк на полето на стадион „Търнърс Крос“. Домакините почти гарантират първото си място в шампионата и квалификационния кръг на Шампионската лига през следващия сезон. Гостите на свой ред са на второ място, но изостават от Корк Сити с 11 точки след 27-ия мач. Според прогнозите на футболните специалисти, предстоящият мач трябва да се проведе с предимството на екипа от гости по две причини. Първо, в последните седмици Корк Сити се занимава сериозно и не може да установи взаимодействие в екип. На второ място, играчите на клуба Дъндалк хванаха кураж и бързо се качиха нагоре, побеждавайки противниците си от мача, за да се срещнат. Постоянният Footballtips Ведран Остоич си мисли, че тази игра не донесе победа за домакините, така склонни да Дъндалк стотина играчи ще отнеме от Корк най-малко една точка. Освен това експертът представи по-подробен доклад за предстоящата битка и сподели също така ценните си съвети и прогнози за играта.

Екипът от гости в края на шампионата демонстрира истински футболен шампион и не губи в девет срещи след началото на август. В последния кръг Дундълк влезе в клуба Дроуд Юнайтед и успя да спечели в корпоративен стил с резултат от 3: 0. Играчите на гостите перфектно взаимодействат помежду си в центъра на игрището и натискат повечето от отборите с властта си в подтромбуновата зала. Заслужава да се отбележи, че Дъндалк в първия кръг не успя да се класира за зона за Европейската купа, но във втория етап на вътрешния шампионат Дъндалк откровено се спука и Корк Сити вече не е свързан с индивидуален лидер. Въпреки значителната разлика в точките, гостите все още имат шанс да спрат победния път на домакините и да спечелят. Екип от William Hill вярва, че предстоящата борба ще се проведе в равен бой двама от най-добрите отбори в Ирландия и се отнася до факта, че на тима си с най-малко не се загубят този мач. Букмейкърът предлага да заложите с двоен резултат, а именно Дундълк (до победа или равенство) на 1.90.

Заслужава да се отбележи, че играчите на Дъндалк не са взели никакви точки в мача с Корк Сити от октомври 2015 г. Но сега всичко е съвсем различно и отделенията на Стивън Кени могат да оставят своя белег в историята на конфронтациите с Корк Сити и да се опитат да спечелят. Факт е, че през последния месец и половина домакинските отбори по причини, които не са ясни досега, рязко намалиха скоростта си. Може би на клуба, за да се отпуснете, защото от огромните предимства на очила, а сега не може да се получи в един коловоз, поради силната конкуренция в заключителния етап от шампионата. През август Корк загуби само две домакински мачове, така че според повечето футболни експерти Дундълк би могъл да разчита на всеки положителен резултат в своя полза.

Що се отнася до домакинския отбор, наскоро играта им остави много да бъдат желани. От самото начало играчите на Корк Сити бяха толкова заредени с успех, че преминаха първия кръг на първенството без поражения и се обявиха за лидер. В последните срещи при полеви Ирландия Cup домашно приготвени светлина и убедителни победи над клубове Атлон Таун (7: 0) и Лонгфорд Таун (4: 1). Очевидно обаче един от тях силно затруднява другия, защото домакините са свикнали да играят с умишлено слаби съперници от по-ниските дивизии. Обратно в категорията на вътрешния шампионат, Cork City загуби само две поредни мача. Първото поражение от собствениците здрав човек Shamrock Роувърс с резултат от 1: 3, а в последния мач Корк Сити играе доста непохватно, за които по-малко престижна Лимерик наказва домакините и се изпраща два гола в портите си (1: 2). В гостоприемниците на полето на лицето на раздора, защото предимството на неотдавнашния хегемон се стопи, подобно на лед.

Заслужава да се отбележи, че и двата отбора са мотивирани да успеят, и играчите Дъндалк все още вярват, че могат смаже духа на домакините, за да спечели, с надеждата за следващия си провал. Според повечето букмейкъри, всички забавления в шампионата са само началото, така че Дъндълк ще се стреми да нападне с цялата си сила. Корк Сити не е играл нито една домакинска игра без да отбелязва резултата, тъй като мнозина прогнозират голове както от страна на домакините, така и от Дъндалк. Група анализатори от Ladbrokes вярва, че предстоящата битка ще бъде резултат и вероятно ще доведе до ефективно теглене. Букмейкърът предлага да заложите на коефициент от 1,60 на факта, че и двата отбора със сигурност ще отбележат.

Статистика на отбора:

Трябва да се отбележи, че Корк Сити има четири победи в последните четири мача с Дъндълк. Гостите успяха да спечелят за последен път у дома през ноември 2016 г. Следва да се отбележи, че срещите „лице в лице“ в арена „Търнърс Крос“ бяха по-вълнуващи и продължиха да бъдат напрегнати до последните минути. В Купата на Ирландия Корк Сити успя да спечели срещу своите съперници и през ноември 2016 г. с 1: 0. След това домакините спечелиха 2: 1 в началото на тази година.

Последни публикации

Leave a Comment